Menüü

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

reede, 13. november 2015

Avastusretk Otepääl



Kus on Otepääl Koolmeistri tänav? Millisest uksest sisse minna? Miks siin nii vaikne on? Oo, kuula, keegi mängib klaverit. Aga väga vaikne on ikka. Kas neil ongi nii korralikud õpilased?

Need olid esimesed küsimused, emotsioonid, mõtted, mis tekkisid, seistes Otepää gümnaasiumi, meie digipöörde partnerkooli õuel.  Õnneks päästis meid kimbatusest õppealajuhataja Anneli Vetka, võttes lahkesti vastu ja näidates toredat maja. Otepää gümnaasiumis õpib veidi vähem õpilasi kui meil. Maja on saanud uue kuue 2009.aastal ja näeb armas välja. Muljetavaldav oli keeleklass oma tehnilise varustuse ja võimalustega, jõusaal ärgitas sportlikku vormi proovima ja kooli aula mõjus väga suursuguselt.

Osalesime oma rühmaga Valgamaa koolide digiorienteerumises, kus pidime QR-koodide abil liikuma vastavasse punkti ja vastama erinevatele küsimustele Otepää kohta. Esimese jõu saime energiasambalt,  edasi läksime Tehvandi staadioni peavärava juurde, uurisime infostende kiriku ja lipumuuseumi lähedal, lugesime Keskväljaku lampe-pinke, liitsime ja lahutasime, aga üks punkt läks ikka kaduma. Orienteerumise lõpus tuli meenutada „Õrna ööbiku“ sõnu ja lauldagi.
 
Digiorienteerumise raja mõtlesid välja Otepää Gümnaasiumi õpetajad Samsungi Digipöörde projekti raames. Rahulik ja mõnus tutvumine talvepealinna sügisvõludega tegi me põsed punaseks ja mõjus kosutavalt.
Kohtumise lõpuks tutvustas Otepää meeskond oma tegemisi, rääkisime kordaminekutest ja kitsaskohtadest. Ootame neid külla 17.novembril, et näidata oma digimaailma „Videod aitavad paremini maailma mõista“.

Ülle Mäekivi ja Maarika Lips