Menüü

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

teisipäev, 8. september 2015

Artikkel Rapla Teatajas

Artikkel Rapla Teatajas


RÜGi digimaailm

IT, mis aina jõulisemalt keerleb ja pöörleb ümber meie, on väga tugevalt enda haardesse võtnud Rapla Ühisgümnaasiumi.  Selle õppeaasta märksõnadeks on „digipööre“ ja „kolmemõõtmelisus“. 

Juba teist aastat järjest toimub koolidele Digipöörde  konkurss, mille eesmärgiks on laiendada digivahendite kasutamise oskust õppetöös, muutes tunde huvitavamaks, kaasaegsemaks, põnevamaks, kujundades õpilast aktiivseks õppijaks. Meie kooli IT-tehnoloog Kadri Laup ja õppealajuhataja Aime Klandorf oskasid kirjutada projekti, mis komisjonile silma jäi, ning nii saimegi paljude kandideerijate seast 12 väljavalitu hulka.
Meie projekt hõlmab tervet kooli. Eelkõige on see suunatud õpilastele, aga ka õpetajatele ning lastevanematele. Loome ühtse terviku „RÜGi digimaailm“, kus on tunni elavdamiseks mõeldud videod ja mängud, mida saavad õpilased edasi arendada ja täiendada. Projekt annab võimaluse õppida tundma kohalikku kunsti-ja kultuurielu,  kasutades nutiseadmeid.
 
Mida oleme teinud?
Kaardistasime küsimustike abil tänaseni tehtu, õpilaste ja vanemate valmisoleku. Oleme käinud Mectory keskuses, kohtunud seal teiste pilootkoolidega, harjutanud erinevates rollides olemist ja uute tehnoloogiate kasutamist. 2.juunil lendas meie esimene pääsuke tänu 10. ja 2.klassi õpilastele, kes pidid loovalt ühendama kõnekäänu ja filmi. Kõikide meie tegevustega saab jooksvalt tutvuda blogis http://rygdigimaailm.blogspot.com.ee/ .

Lisaks võitis meie kool konkursil „3D printerid Eesti koolidele“ 3D printeri, mis praegu on ööpäev läbi  töös, printides õpilaste modelleeritud kolmemõõtmelisi kavandeid. Uus tehnoloogiline vahend annab võimaluse käega katsuda arvutiekraanil loodut. Seda projekti veavad kunsti- ja tööõpetuse õpetajad. 
Tulge ja vaadake meie digimaailma! Kaasa võivad lüüa kõik maakonna koolid ja miks mitte ka ettevõtted. 

RÜGi digipöörde meeskond